Hello! Change Money? FEC?

Dagboek van een reis door het China van 1993

In dit rijk geïllustreerde boek over een reis door China in 1993 beschrijft Arthur Eger zijn ervaringen; met bewondering, verwondering en humor.  Het boek is geschreven in de vorm van een dagboek. In april en mei van 1993 reisden Ria van Veen en Arthur Eger met trein, bus, boot of vliegtuig vanuit Beijing, via Luoyang, Xi’an, Chengdu, Kunming, Guilin en Yangshuo naar Hong Kong. In die tijd bestond in China nog speciaal geld voor buitenlanders, de zogenaamde ‘Foreign Exchange Certificates’ (FEC) en vormden vreemdelingen nog een bezienswaardigheid. In 2008, 2009 en 2014 keerde Arthur er nog een paar keer terug om zich opnieuw te verwonderen.

Hello! Change Money? FEC?

€ 18,75

Eerste druk: november 2018

Dit boek is niet meer verkrijgbaar via de boekhandel, maar nog wel bij

Boekhandel Struik,
Grotestraat 55, Goor (Hof van Twente)
Tel.: 0547-214055

of rechtstreeks bij de uitgever (www.blauwzand.com), via het contactformulier

Reviews

Uit een app van Gabriëlle Rondaij (Zij komt voor in het boek, Arthur Eger had haar een exemplaar gestuurd om daarvoor toestemming te vragen):

“Ik heb je China-dagboek bijna uit. Ik zag er eerlijk gezegd een beetje tegenop om dingen over Ria te lezen, maar ik word er juist heel blij van. En je hebt het zo leuk geschreven, lekker gevat en duidelijk. Ik hoor het je vertellen. Mooi verhaal. (…) Bij het zien van de foto’s van Ria voel ik me weer een klein meisje en voel herinneringen van vroeger. Dat doet me dan weer dagdromen naar de momenten van veel later en de laatste jaren. Dat is zeker verdrietig, maar toch ook heel fijn. Ik heb een traantje gelaten om het boek, maar zoals ik al zei, ik moet er ook om lachen.”